HTML

Builder Gasztro

Receptek mindenkinek. akik egészségesen, vagy aditt esetbeb diétásan szeretnének étkezni. Cukor, fehér liszt és hidrogénezett zsírok - le velük! Tudtad hogy ezek nélkül is lehet finom az étel?

Archívum

Amikor az izmos test érző szívet takar

2014.03.17. 12:44 Einarr

Még decemberben olvastam a HVG-ben egy számomra nagyon kedves kezdeményezésről. Dióhéjban: Szegeden van egy étkezde, név szerint a Kapocs Ételbár, ahol a menü nagyon olcsó, ellenben adakozni kötelező, az adományokból befolyt pénzt pedig gyermekek étkeztetésére fordítják egy alapítványon keresztül.

Nem is tudom, miért tetszett meg annyira a dolog. Talán mert mióta gyerekeim vannak, érzékenyebb vagyok a témára. Talán azért, mert valami módon a főzéssel volt  kapcsolatos. Vagy egyszerűen az ötlet. Ki tudja? Az mindenesetre biztos, hogy elkezdett motoszkálni az agyamban: valami módon, akár alkalomszerűen, de besegíthetnénk ebbe a dologba. 

 

De mi legyen az? Elmenjünk, és főzzünk egyet  a konyhán a Builder Gasztro keretei között (már ha egyáltalán engedik, mert végső soron alapvetően zavaró tényezők lennénk, ezt lássuk be)? Áh, ez snassz, meg aztán nem tesz hozzá semmit a dologhoz. Valami ennél nagyobb kellene... Oké, hívjunk el pár embert, a szegedi boltunk vásárlóit, azzal, hogy mi főzünk, valami gyúrós kaját... De ez kevés, mi a garancia arra hogy nagyobb mértékben adakoznak majd, mint mások? Nincs más hátra, valamit ki kell találni, hogy egy adott napon az adományok mértékét feljebb tornásszuk egy picivel. És mi erre a legjobb módszer? Hát,  ha az adományukat visszaadjuk nekik, kvázi ingyen adakoznak, nem igaz?

 

Innen már egyszerű volt. Mi besegítünk picit a konyhán - ha már Builder Gasztro, végső soron ez a kapcsolódási pont -, odacsődítünk annyi embert, amennyit csak tudunk a Shop.Builder szegedi fitness boltjának vásárlói közül. Persze, mindenki mást is szívesen látunk, Szegeden egy csomó plakátot kihelyeztünk különféle edzőtermekben és egyéb frekventált helyeken. Aki pedig eljön, és eszik velünk egy jót - a menü ára 449 Ft, tehát  nem egy eszetlen összegről beszélünk -, az az adományának megfelelő pénzösszeget visszakapja a boltunkban levásárolható kupon formájában. Semmi trükk, 500-as és 1.000 Ft-os kuponok lesznek, ha 1.000Ft-ot ad valaki, ennyi forint értékben kap kupont, ha 1500-at, akkor ennyiért. Ezek a kuponok pedig aztán a Shop.Builder szegedi üzletében mindenféle korlátozás nélkül beválthatók. Nem kötjük vásárlási értékhez. Ez nem erről szól. 

De ennyi nem elég. Mert nem csak én voltam beindulva, hanem a szegedi bolt lelke, Fodor Gábor "Papamaci" is aktivizálta magát, és egy csomó helyi sportolót elhívott az eseményre. A teljesség igénye nélkül: Molnár Tamás vízilabdázó (aki még aznap elutazik vidékre edzőtáborba, így hatalmas köszönet jár neki hogy mégis tiszteletét teszi az ételbárban), Kanyó Dénes búvárúszó, Nagy Péter súlyemelő, Márton Anita súlylökő, Filó Andor ketrecharcos, a Szeged Box Club, a Pick szeged is képviselteti magát, és még ki tudja, ki kap kedvet a dologhoz. 

 

Egy szó mint száz, rajtunk nem múlik, hogy egy igazi, jó hangulatú kis karitatív sport-összejövetellé nője ki magát ez az eredetileg egy kis forgatásnak tervezett esemény. 

 

Hát, ilyen az amikor egy gasztro rovat nem csak a főzésről szól. 

 

 

 

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://buildergasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr475865832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása